Groepsmeditatie

Groepsmeditatie

Het belang van groepsmeditatie

Master Choa heeft altijd het belang benadrukt van mediteren in groepen. Volgens Master Choa Kok Sui, als gemediteerd wordt in een groep, is de hoeveelheid opgewekte energie veel meer dan wat ieder van ons individueel kan genereren.

Dat wanneer 7 mensen in een groep mediteren, de energie die wordt gegenereerd gelijk is aan 100 mensen die individueel mediteren.

Groepsmeditatie kan ook een belangrijke vorm van service zijn. Volgens Master Choa Kok Sui, “net zoals Pranic Healing op wonderbaarlijke wijze eenvoudige en ernstige kwalen kan genezen, kan de Twin Hearts Meditatie, wanneer deze door een groot aantal mensen wordt beoefend, de hele aarde genezen; waardoor meer harmonie en vrede op aarde.”

Moeder Aarde zegenen is een vorm van wereldservice, omdat het op wonderbaarlijke wijze de hele aarde kan genezen door alle lagere emoties en energieën om te zetten in liefde, harmonie, vrede, overvloed en welvaart. Evenzo, tijdens het mediteren in een groep, kunnen de energieën verankerd worden in een bepaalde regio of natie tijdens noodsituaties of crises. De meditatie op Twin Hearts doen als groep, is niet alleen nobel, doch genereert ook veel goede karma, waardoor de ontwikkeling versneld wordt.

Dit is een van de redenen waarom op verschillende locaties in Suriname wekelijks de Twin Hearts Meditatie wordt gedaan. Ook tijdens de Volle Maan.

Volle Maan en Twin Hearts Meditatie

De belangrijkste gelegenheid voor groepsmeditatie vindt plaats tijdens de periode van de volle maan. Gedurende deze periode (2 dagen vóór, op de dag van volle maan en 2 dagen na) ontvangt de planeet aarde een zeer hoge dosis energie van zowel de zon als de maan. Voor nogal wat mensen is dit meestal een tijd van crisis, omdat de emoties in deze periode vaak worden aangewakkerd. De vergrotende effecten van volle manen zijn al lang bekend en worden in de loop van de geschiedenis benadrukt. Waarvan de bewijzen te vinden zijn in de folklore-literatuur en in vele spirituele handboeken. Doch voor spirituele beoefenaars is dit een tijd om deze energieën te gebruiken om verschillende aspecten van hun leven te verbeteren.