Master Choa Kok Sui

Oprichter en grondlegger: Master Choa Kok Sui


Master Choa Kok Sui is de grondlegger van de moderne vorm van Pranic Healing en Arhatic Yoga.

In zijn jonge jaren bestudeerde en beoefende Master Choa verschillende vormen van meditatie en healing. Onder begeleiding van zijn leraar Mahaguruji Mei Ling heeft hij de afgelopen 30 jaar gespendeerd aan het onderzoeken van de universele wetten die aan alle vormen van healing en spiritualiteit ten grondslag liggen. Hij is tijdens zijn onderzoek te werk gegaan als een echte wetenschapper. Hij gebruikte de methodiek die hij als chemisch ingenieur zou toepassen om zijn experimenten aan de hand van universele wetten vorm te geven.

Pranic Healing en Arhatic Yoga zijn daarom bijzonder concreet, helder en methodisch opgezet. Master Choa is uniek in zijn vermogen om bij de essentie te blijven. Als je de achterliggende natuurwetten kent en ermee leert omgaan, begrijp je alle vormen van spiritualiteit en healing. En dat is precies wat Pranic Healing en Arhatic Yoga is: de kern van alle healing en spiritualiteit.

Master Choa’s didactische vaardigheden zijn zodanig, dat hij complexe principes eenvoudig tot de kern kan terugbrengen, zodat iedereen ze kan begrijpen. Healing en spiritualiteit zijn niets nieuws, echter met begrip van de natuurwetten erachter kun je alle andere systemen beter begrijpen. Ook religie valt daaronder, omdat volgens Master Choa religie niets anders is dan een reflectie van de natuurwetten waar de grondleggers van de verschillende religies bekend mee waren.

De kracht van Master Choa is, mensen te helpen groeien. Om door middel van healing, meditatie en yoga het welzijn van de mensheid te vergroten. Pranic Healing is een alfabet, die de ‘geest van de wereld van subtiele energie’ opent. Je hoeft daarvoor niets in je leven te veranderen, doch slechts te luisteren en te begrijpen, wat de essentie is van wat je weet. Dat is het grootste cadeau dat iemand je kan geven.

Master Choa Kok Sui heeft het “Institute for Inner Studies” en “the World Pranic Healing Foundation Inc.” opgezet en heeft meer dan 20 boeken geschreven over Pranic Healing en spiritualiteit voordat hij op 19 maart 2007 zijn lichaam verliet.

De filantropische tak van de organisatie, de MCKS Charitable Foundation, voert voedingsprogramma’s uit in verschillende landen, financieert medische hulp voor minder draagkrachtige patiënten en draagt wereldwijd bij aan hulp bij rampen.

Zijn cursussen worden over de gehele wereld gegeven en zijn boeken zijn in meer dan 40 talen vertaald.