Meditation on the Blue Pearl

Meditation on the Blue Pearl

Achieving Oneness With The Higher Soul | Eenheid bereiken met de Hogere ziel

Als je ooit hebt nagedacht over het leven/het bestaan, mischien na een levenscrisis of herhalende crisis, stuit je ongetwijfeld op vragen als:

  • Waarom overkomt dit mij, waarom ik?
  • Wie ben ik, waar kom ik vandaan, waar ga ik naartoe na de dood?
  • Wat is de zin/het doel van mijn leven, wat wil ik achter laten?

Om bovenstaande vragen te kunnen beantwoorden, moet er een zekere mate van Zielrealisatie zijn.

De Twin Hearts meditatie en de meditatie op de Blauwe Parel (gebaseerd op de Raja Yoga van Patanjali) stellen ons in staat om onszelf te zuiveren, betere mensen te worden, ons bewustzijn te verhogen. Versneld groeiend naar de eenheid van onze Geïncarneerde Ziel (vaak beschreven als de persoonlijkheid of het Lagere Zelf) met onze Hogere Ziel (Hogere Zelf). Dit fenomeen staat bekend als “Soul-realisation”, “Verlichting” of “Zelfrealisatie”.

Stadia van zelfbewustwording / zelfrealisatie

Er bestaan verschillende stadia van Zielsbewustwording/Zelfrealisatie: het intellectueel begrip dat we de ziel zijn – en niet het lichaam – naar daadwerkelijke ervaring van eenheid met de Hogere Ziel en eenheid met God, of welke noemer u hieraan wilt geven. De Hogere Ziel is een zaadje van God’s Goddelijkheid in ieder van ons. Door de Hogere Ziel worden we gemaakt in het Beeld van God! We worden één met onze Hogere Ziel, we worden één met de “IK BEN”, de Christus, de Boeddha, de Shiva, de Krishna-natuur, in ons. Zodra het laatste niveau van Zielrealisatie is bereikt, kan de beoefenaar letterlijk zeggen: “Ik en mijn vader zijn één.” Het bereiken van die fase hoeft niet vele levens te duren, het vereist wel wat jaren oefening, zuivering, karakterbuilding en meditatie.